Saturday, October 2, 2010

Salam Aidilfitri

Walaupun Syawal dah nak habis, tapi tetap gak nak wish semua orang Selamat Hari Raya Aidilfitri & maaf zahir dan batin drpd kami sekeluarga.




This is my 3rd time beraya di Glasgow and might be the last, insyaAllah..
Tak sabarnya nak balik : )

Tahun ni alhamdulillah warga Malaysia kat sini dpt solat sunat raya sama2 & dgr khutbah raya dlm bahasa melayu. Lepas solat, kami semua menjamah juadah raya yg sgt bermacam2 & sgtlah banyak! Maklumlah, semua org bawa potluck (I brought rendang ayam). Sebelum balik, sempat saya tapau kuah kacang (which is my husband's ALL TIME favourite). To this moment, I have never berjaya buat kuah kacang yg sedap, walaupun for some people, masak kuah kacang tu pejam mata jer... Sebab tula malas nak buat, mkn je yg org masak.

Tiba2 teringat plak raya tahun lepas, masa saya telefon arwah abah. Dia kata, 'bila nak balik..'.
Pastu abah terdiam and handed over the phone to my brother.
As far as I could remember, that was the first time he cried in front of me.
I know exactly how he felt at that time, memandangkan me myself, I could never ever imagine being parted from my own daughter.

Okaylah...tak mau sedih2 lagi.
I'm counting the days untuk bersalin, dijangka Disember ni insyaAllah...
And counting the days untuk balik Malaysia for good...yay!!!!

To abang, chaiyok2 tulis thesis tu & all my doa for your upcoming viva...
chaiyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Photo credit to fajaril)

4 comments:

Sofie Shah said...

Isma,

Selamat hari Raya to you and family.. :)

Wah, your entry brings back memories of my own raya days back in the US.. ^^ certainly feels different, doesn't it?

You'll be back in Malaysia before you know it.. ganbatte!

Anonymous said...

salam lebaran juga utk kalian(azhar idrus trg)

Isma Yanti said...

kak opie,
sy x sbq nak balik!!!!!!!!!!!!!!!!

'azhar idrus' la sgt....,
anyway, nti sy mau dtg dgr ceramah kamu kat masjid tganu.

Anonymous said...

selamat membeli perfume..(jib glokal)